Over vitaalveldtherapie

Over vitaalveldtherapie

Over vitaalveldtherapie

Veel chronische en acute aandoeningen vormen slechts de spits van een ijsberg. Niet zichtbaar daaronder verbergen zich de meest uiteenlopende belastingen (zoals bijv. toxinen, parasieten, schimmels) en tekorten. Uw behandelend arts of therapeut zal zijn best doen de doorslaggevende ziekmakende invloeden te vinden en waar mogelijk effectief te reduceren. Het uitgangspunt is dus niet het bestrijden van symptomen, maar het vinden en uit de weg ruimen van de werkelijke oorzaken van de ziekten. Alleen dit versterkt het immuunsysteem en garandeert een langdurig therapiesucces.

Al jarenlang is bekend dat de gezondheidstoestand van de mens zich weerspiegelt in het energieveld van het lichaam. Op grond van recent onderzoek op dit gebied werd een nieuwe behandelmethode-ontwikkeld, de vitaalveldtherapie.

Alle lichaamseigen energieën (dus bio-energieën) samen worden het vitaalveld genoemd, aangezien ze alleen in levende organismes optreden (vitaal) en elektromagnetische eigenschappen vertonen. (elektromagnetisch veld). Het vitaalveld verschilt daarbij van persoon tot persoon zoals een vingerafdruk. Het wordt onder andere gevormd door individuele eigenschappen, belastingen en tekorten. Het is zodoende een elektromagnetische afdruk van de lichamelijke toestand. Bio-energetische testmethoden, zoals elektro-acupunctuur en kinesiologie, werken met het vitaalveld.

Het vitaalveld kan door invloeden van buiten (e-smog) of door gerichte therapeutische maatregelen veranderen. Wanneer deze veranderingen blijvend zijn dan veranderen ook de overeenkomstige toestanden en processen op biochemisch en mechanisch niveau.

Het lichaamseigen regulerende vermogen kan zodoende door therapeutische maatregelen in sterke mate worden gemobiliseerd. Belangrijke biochemische ontwikkelingen op celniveau worden op deze wijze gestimuleerd en mechanische functies gestabiliseerd.

De vitaalveldtherapie werd speciaal ontwikkeld om het door belastingen, tekorten en ziekten gestoorde vitaalveld door middel van elektromagnetische therapiesignalen te normaliseren.