Behandelwijze

Behandelwijze

Behandelwijze

In de vitaalveldtherapie worden meetbare elektromagnetische signalen met geringe, fysiologisch geoptimaliseerde, intensiteit ingezet. Bij deze therapiesignalen gaat het niet om afzonderlijke frequenties maar om complexe spectra, die een grote gelijkenis vertonen met de spectra die we in de vrije natuur aantreffen.

Doel van de therapie

Het doel van de vitaalveldtherapie is om zonder bijverschijnselen, een zo spoedig mogelijke vermindering van uw klachten met een aansluitend duurzame genezing te bereiken.

Behandelingspositie

Gewoonlijk zult u de behandeling liggend ondergaan. Speciaal voor deze therapie ontwikkelde therapiebanden (biotroden) worden onder, alsook op het lichaam gelegd. Daarbij is het belangrijk dat u, indien mogelijk, alle sieraden, bril en horloge af doet en dikke kleding (broek en trui) en schoenen uittrekt.

U heeft als patiënt geen contact met elektrische stroom, noch met sterke magneetvelden!

Door de vereiste geringe intensiteit is de toepassing van de vitaalveldtherapie volledig pijnvrij en niet te voelen - en dus ook ideaal voor kinderen en gevoelige patienten.

Behandelingsduur

Aan de hand van uw klachten en de diagnose worden specifieke therapieprogramma's ingesteld en toegepast. Een enkele therapiezitting duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 minuten. De behandeling is absoluut pijnvrij en goed verdraagzaam. De afstand tussen de afzonderlijke behandelingen is afhankelijk van het ziektebeeld en varieert van l x per dag tot l x in de 4 à 6 weken.

Bijverschijnselen

Bijverschijnselen zijn tot nu toe niet bekend. Er kan echter een genezingssreactie of een beginreactie plaatsvinden. Zoals in de natuurgeneeskunde is dit een positief voorteken, dat aangeeft dat genezingsprocessen in het lichaam op gang komen. Zo kan een door de vitaalveldtherapie geactiveerde uitscheiding van gifstoffen bijvoorbeeld tijdelijk leiden tot een dunnere stoelgang, versterkte transpiratie of vergelijkbare symptomen.

Contra-indicaties

Ingeval u een orgaantransplantatie heeft ondergaan, mag de vitaalveldtherapie niet worden toegepast! Deelt u uw therapeut alstublieft ook mee wanneer u zwanger bent, een pacemaker of kunstmatige ledematen heeft, zodat de passende therapieprogramma's voor u kunnen worden uitgezocht.