Bach Bloesem remedies

Bach Bloesem remedies

Bach Bloesem remedies

Dr. Bach ontdekte deze energetisch werkzame bloesem-essences, die gericht zijn op de psychische verstoringen die de aan de basis liggen van lichamelijke klachten. Er zijn 38 essences, elk gericht op een specifieke geestesgesteldheid. Ze geven de mogelijkheid tot positieve transformatie.

De bloesem-remedies hebben in alle culturen wereldwijd een belangrijke plaats in de volksgeneeskunde gehad. Zelfs in pre-historische tijden en in verloren continenten als Atlantis en, nog verder terug, in het Oer-Lemurië, waren de therapeutische waarden van de bloesem-essences bekend. In het moderne Westen zijn ze weer opnieuw in de belangstelling gekomen door het werk van dr. Edward Bach.

In de jaren 1930 stelde deze hoogbegaafde Engelse huisarts, bacterioloog en homeopaat zijn bekende collectie bloesemremedies samen. Hij deed onderzoek in de plantenwereld om stoffen te vinden die de vitaliteit van de mens zouden kunnen herstellen en levensvreugde te vinden. Door zijn werk als arts zag hij de verbanden tussen iemands geesteshouding en de lichamelijke klachten, de z.g. psycho-somatiek. Hij zag in dat herstel van lichamelijke klachten vergemakkelijkt zou worden wanneer er ook gewerkt werd aan het wegnemen van een belangrijk aspect van de ziekte, n.l. de gemoedstoestand of stemming van de patiënt. Voorbeelden daarvan zijn bezorgdheid, angst, hopeloosheid, prikkelbaarheid, jaloezie, achterdocht, onzekerheid, enz. enz.

Op onderzoek in de plantenwereld van het Engelse platteland, ontdekte hij de speciale geneeskracht van bloesems. Zo ontstond de serie van 38 aparte bloesemremedies die vervaardigd worden uit tincturen van de bloem, waarvan dan een verdunning ingenomen wordt. De 38 remedies van dr. Bach bestrijken vele bekende gemoedstoestanden en zij vormen samen een complete eenheid.

In onze praktijk nemen de bloesem remedies een belangrijke plaats in en zij kunnen, in combinatie met visualisatie en affirmatie, tot zeer opmerkelijke geneeskundige resultaten leiden. Dit komt omdat bloesemremedies, in tegenstelling tot alle andere vormen van medicatie, direct bijdragen aan de oorspronkelijke levenskracht en vitaliteit. Bloesemremedies werken helend in op de psychische oorzaken die verborgen liggen achter ziekten, de z.g. psycho-somatiek. Doordat zij positieve krachten versterken, helpen zij de motivatie en de levenshouding te verbeteren, waardoor de weg naar genezing en herstel zich vanzelf opent.