deepRelief

deepRelief

deepRelief

Diepwerkende mechanische en magnetische behandeling

Apparaten met trillende mechanische bewegingen tegen spierspanningen zijn niet nieuw. Soms zijn ze uitgebreid met infraroodstraling of produceren ze geluidsgolven. Onderzoek heeft bestaande effecten geïdentificeerd die therapeutisch relevant kunnen zijn:

  1. De meeste apparaten produceren een krachtige schudbeweging die niet voor elk probleem of iedere patiënt geschikt is.
  2. Sommige apparaten werken met geluidsgolven. Dit veroorzaakt geluidsdruk die vrij grof kan zijn en alleen mechanisch werkt.
  3. Het onvermijdelijke geluid van de motor is vaak onaangenaam luidruchtig.

Voordelen van de deepRelief:

  • bereikt ook de diepere structuren,
  • verminderd de noodzaak voor manuele behandeling,
  • ondersteunt in de behandeling van pijn,
  • te gebruiken middels beproefde programma's of geheel individueel instelbaar,
  • stiller dan conventionele mechanische behandelingsapparatuur,
  • zonder kabel, dus overal eenvoudig te gebruiken.

Toepassing

Een gebrek aan beweging leidt tot opstopping van de lymfe en in andere gevallen tot verkleving van het weefsel. In chronische gevallen is het weefsel overbelast, verkleefd en/of beschadigd. In het ideale geval wordt het weefsel op meerdere vlakken behandeld, zodat het weer in beweging komt. Met de deepRelief wordt het weefsel zowel mechanisch als magnetisch behandeld.

Resultaten

Hoewel de deepRelief nog niet lang in gebruik is, zijn de eerste resultaten positief. De gecombineerde mechanische en magnetische toepassing leidt tot een lichte ontspanning, waardoor de mechanische interventie minder weerstand heeft en dus sneller tot resultaat leidt. Met de deepRelief kunnen met weinig inspanning goede resultaten behaald worden.